torsdag 20 januari 2011

Jättegod fisksoppa med kräftor

Hej alla!
Idag var jag bjuden på lunch av en god vän. MÅSTE bara dela med mig av maten jag fick. Det var hur gott som helst och går på bara 20 min - Max! Servera gärna knäckebröd till.


Här kommer receptet:
2-3 morötter
2 msk margarin
2 msk mjöl
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 ask kräftost
2 dl creme fraiche
Dill

Fräs morötter och margarin, sikta på mjölet och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra en stund, ca 10 min.Tillsätt 200-400 g torsk eller lax i bitar. Låt de puttra tillsammans i ca 5 min så den blir genomkokt. Servera gärna med kräftstjärtar eller räkor.
 Klart!


Till alla läsare med barn kan jag ge er ett litet tips! De flesta har väl kanske en barnstol likt den på bilden hemma? Det har i alla fall vi och jag vet inte riktigt var jag ska göra av haklapparna. Jag vill gärna ha den nära till hands och det är inte så snyggt att ha den liggandes någonstans eller hängandes på någon stol. Idag fick jag syn på denna praktiska förvaring. En liten krok på bakstycket. Finns väl att köpa överallt. Hur praktiskt som helst!


Ha en fortsatt trevlig kväll, nu ska jag måla lite!
KRAMAR

4 kommentarer:

  1. Maten ser väldigt god ut!
    Smart lösning för haklapparna!!

    Trevlig kväll!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Fråga,

    Om man vill ha en byrå införskaffad och målad kan man höra med dig om det?

    //Maria

    SvaraRadera
  3. Åh det lät himla gott!
    Ha en finfin helg!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  4. Hej Maria! Kul att du läser min blogg! Ja jag kan absolut måla, men vet inte hur det blir med införskaffning av byrå. Vet inte vad du vill ha. Är du mer intresserad kan du väl höra av dig på min mail: anna_thorbjornsson@hotmail.com
    Mvh Anna

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna