onsdag 3 november 2010

Recept Västanforskaka

Hej!
Idag har det varit en innedag för mig och lilla Elin. Skönt med sådana dagar också... Det är flera stycken som hört av sig till mig och vill ha receptet på kakan som jag har som startbild. Den heter Västanforskaka och är väldigt populär här i bygden. Den är väldigt enkel att göra. Här har ni receptet, kanske passar bra nu som höstruskfika.



Västanforskaka:
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl kokt vatten
50 g smält smör
2 tsk bakpulver

Fyllning:
30 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Vispa samman ägg och socker tills det blir poröst, häll därefter i övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och ströad form. Låt formen vara i ugnen på 175 grader i 40-50 min.
 Då kakan är färdiggräddad och har svalnat delas den och fyllningen läggs emellan. Fyllningen skall röras ihop och småkoka i 2 min för att få den extra god. Avsluta med att pudra florsocker ovanpå.
Klart!



Har idag fått några insynsskydd klara som nu väntar på nya ägare. Från och med idag höjs priset till 349 kr/par. Det tar mig alldeles för lång tid att göra dem, hihi. Jag är riktigt pedantisk när jag gör dem ska ni veta så det är tiden som kostar. Men man får ju det man betalar för. Ni som redan beställt innan idag får naturligtvis det gamla priset 299 kr/par.



Hoppas jag hinner ut i skogen en sväng innan mörkret faller... tänkte hämta in lite mossa till min bordsdekoration och lite lingonris till en krans att hänga på dörren.
Ha det bäst, vi hörs snart igen!

Kram

2 kommentarer:

  1. Åh vilka fina insynsskydd du gör!
    Ha en riktigt härlig dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas vi ses på lördag! =) Kram Lina

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna