tisdag 14 juni 2011

Godaste rabarber och jordgubbspajen!

Hej!
Ja då var Halvvättern avklarad, tycker det gick kanon! Såå trevligt lopp och såå välordnat. Vilken otroligt fin natur det är mellan Motala och Jönköping! Har aldrig någonsin cyklat på så fina vägar i hela mitt liv. Strålande väder och vidunderlig utsikt över Vättern! Åkrar och ängar med ladugårdar och kossor överallt! Helt i min smak. Såg en hel del loppisar och andra antikhandlare, tråkigt att jag inte hade tid att kika in ;o) Tiden blev till slut 6 timmar och 12 minuter. Vi missade snabbhetspriset med 12 minuter, Attans! Men det får vi ta nästa år!

Har just haft mina kära jobbarkompisar på besök. Jag serverade en tacopaj med en god sallad plus en rabarber och jordgubbspaj till efterrätt. Tänkte att ni skulle få receptet för den var jättegod! 


Ingredienser till 1 paj (6 port):
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
1 dl flytande margarin

Fyllning: 
3-5 stjälkar rabarber
0,5 liter (färska) jordgubbar
0,5 dl strösocker
2 msk potatismjöl

2 msk potatismjöl Gör så här: Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Använd en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg. Skala och skär rabarbern i centimetertjocka bitar och skölj och noppa jordgubbarna samt skär dem i mindre bitar. Lägg rabarber och jordbuggar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Finfördela smuldegen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter. Klart! 


Egentligen ska man ju göra egen vaniljsås till men jag köpte Ekströms vaniljsås, den är jättegod tycker jag. Sen hade jag lite jordgubbar kvar som jag lade uppepå som garnering.

Min kära dotter har just somnat en stund så nu ska jag läsa senaste numret av Jeanne´d Arc Living. Gissa om jag blev glad när jag hittade den på svenska!

Ha en fortsatt fin dag!

8 kommentarer:

  1. Åh tack snälla du för receptet! Måste prövas i helgen då! GRATTIS till halvvättern du! vad synd du inte kunde förena nytta med nöje(Loppisar) samtidigt men då hade det nog blivit en annan tid tror du inte det??!!? Hhiihi...Kramis Gunilla

    SvaraRadera
  2. Åååå vad gott .Tack snälla för receptet alltid lika skoj att testa nya.Ha nu en skön tisdag.Kraaam Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut, underbart!
    Jag har gjort rabarberpaj (smulpaj) två ggr i år. Det är ju så gott!

    Ha en skön vecka!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. MMmmmm, så smaskigt det låter!
    Ska definitivt testas!

    Ha en fin kväll!
    Kram Annica - Vårt lilla bo

    SvaraRadera
  5. Strongt gjort!
    Jag får så ont i baken när jag cyklar långt, det finns säkert bra kläder och teknik för att undvika det. Så himla duktig av dig!!
    Pajen ser god ut, köpte svenska gubbar igår som var så sura. Kanske ska jag göra en paj av dem istället...

    kram!

    SvaraRadera
  6. Mmmmmmm Å det Var Jätte Gott! Båda pajerna var mums! Men det år ju såklart din paj jag ska bjuda på nu på fredag! Pust!Nu kan jag slappna av! Det är ju lika gott , eller godare om faktistk. Vart hittade du rabarberna?
    Kram, ses i morgon kväll!

    SvaraRadera
  7. Åååå mums..:)

    Må så gott
    Kramkram Susanne

    SvaraRadera
  8. Det där är faktiskt en av mina favoriter - jag har väldigt många favoriter när det gäller sötsaker. Det är en riktig sommarpaj. Mmmm!

    Jag önskar dig en fin dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna