söndag 15 maj 2011

Hembakta mazarinmuffins - recept!

Hej hej!
Idag har det varit födelsedagskalas hemma hos oss. Alltid lika trevligt att träffa släkten. Det är väl tur att vi fyller år lite då och då så alla får en anledning att ses. Annars går det runt runt hela dagarna och veckorna bara rusar på. Någon som känner igen detta? Ja ja, jag tänkte i alla fall bjuda er på ett jättegott recept idag. Jag blev bjuden på dessa mazarinmuffins på jobbet för ett tag sedan och jag var bara tvungen att få receptet. Nu bakar jag dessa så ofta jag kan. Jag tycker de är jättegoda! De är de som ligger på understa våningen till vänster. (Vill ni ha receptet på havrekakorna längst upp till höger så hittar ni dem HÄR!)


Enkla Mazariner:
200 g margarin
3 dl socker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
25 st sötmandlar
6 st bittermandlar
1,5 dl kall mjölk

Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och de malda mandlarna. Rör ner alltsammans i smeten. Tillsätt mjölken sist. Klicka i formarna. Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader. Garnera gärna med glasyr eller siktat florsocker. Klart!


En riktig sommartårta blev det såklart också! Mums! Hembakt är bäst!

Vill även tala om att jag lyckats ändra inställningar på bloggen nu, så även anonyma läsare kan kommentera. Det är så många som frågat varför de inte kan kommentera och jag har inte lyckats hitta de rätta inställningarna, men nu har jag fått hjälp med detta. Så skriv gärna en rad eller två om ni har lust.

Nu ska jag fortsätta att kika på hockey-vm-finalen!
Ha en fortsatt fin kväll!
KRAMAR

6 kommentarer:

  1. Det känner jag igen att dagarna/veckorna går i ett och det är tur att nån i släkten fyller år så att man får träffas. :)) Mycket smaskigt du bjöd på. Kram

    SvaraRadera
  2. Oj! Jag har inte ätit frukost ännu. Och så får jag se detta kakfat :)
    Det ser väldigt, väldigt gott ut!

    Jag önskar dig en fin måndag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Åh så mycket gott!
    Ha en riktigt fin måndag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  4. Tack så jättemycket..va gullig du är..:)
    Gillar också ett städat intryck i trädgården:)

    Mmmm så mycket gott..nu blir man ju jättesugen ju..;)

    Ha en fin kväll
    Kraam Susanne

    SvaraRadera
  5. Toppen bra Anna!Nu kan jag kommentera i fortsättningen!=) Fikat ser smaskigt ut. På tal om fika så har jag inte glömt fikan vi ska ha med Therese. Det har bara varit fullt upp. Vi får styra upp nåt. Vore kul att snacka lite inredning och barn=)
    Kram Theresé

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna