tisdag 17 januari 2012

Idag bjuder jag er på kycklinglasagne med grön ostsås!

Hej!
Idag tänkte jag visa er min nya Gerberagratängform som jag fick i julklapp! I höstas visade jag er min sockerkaksform som också kommer från Gerbera. Vill ni kika på det inlägget så finns det HÄR tillsammans med ett recept! Jag tycker formgivningen är sååå fin, gammaldags, rejäl och lite knubbig känns den som.


Formen är lite djupare än andra vanliga gratängformar och således inte lika utbredd/vid. Jag har provat denna för första gången nu och jag tänkte dela med mig av ett gott recept!

Kycklinglasagne för 4-6 personer:
Ingredienser
1 msk smör
5-6 hg kycklingfilé i små bitar
1 hackad gul lök
Salt, peppar

12 lasagneplattor (jag använde bara 6, fick inte plats fler)

Grön ostsås:
50 g smör
4 msk vetemjöl
9 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 krm peppar
200 g hackad spenat
2 dl riven ost

Gratinering:
1 dl riven ost
1 tomat i skivor

Gör så här: Stek kyckling och lök i smör i några minuter tills de fått färg. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Till ostsåsen smältes smöret och vetemjölet vispas ner. Tillsätt mjölken i omgångar under ständig omrörning. Koka upp och tillsätta ost och spenat. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Vispa några gånger tills osten smält. Smörj en gratängform. Bottna med sås och varva sedan med lasagneplattor, kyckling och avsluta med sås. Strö över riven ost och dekorera med tomatskivor. Gratinera i 225 grader i 25-30 minuter. Klart!


Nu är det bara att njuuta tillsammans med en god sallad och kanske en gnutta vin! Jag äter GI och tränar mycket just nu för att komma i min brudklänning tills i april så pasta ska jag ju helst inte äta, men ibland får man fuska liiite.

KRAMAR


3 kommentarer:

  1. Vilken jättefin form du har!
    Lasagnen ser helt underbart god ut, jag har tänkt att prova med kyckling i ställer för köttfärs. Så Tack för receptet för den ska jag absolut laga till!

    Hej från Loo.

    SvaraRadera
  2. Hej på dig...
    Vet inte riktigt hur jag hittade hit till dig men nu har jag kollat lite på dina etiketter och gillar det jag ser.
    Pysseltokig så de förslår är jag med så jag älskar alla tips ich all inspiration jag kan ta till mig..

    Maidi

    SvaraRadera
  3. Jag ahr varit upp länge idag och åt frukost tidigt, därför börjar det kurra ordentligt i min mage nu och detta inlägg gjorde ju inte saken bättre ;)
    Visserligen hade jag valt en vegetarisk variant men lasagne är en storfavorit här hemma :)

    Jag önskar dig en fin dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna