onsdag 29 februari 2012

Recept på jättegod kycklingpaj!

Hej!
Idag tänkte jag bjuda er på jättegod kycklingpaj! Jag hade ett Lingon & blåbärsparty hemma hos mig i helgen och till detta så bjöd jag bland annat på denna paj. Här kommer receptet för er som vill ha det:


Ingredienser till skalet:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 färsk lök, hackad
3 hackade vitlöksklyftor (dessa glömde jag bort, gör inte det!)
2 msk smör
3 tomater
350 g grillat eller stekt kycklingkött
1 finhackad chili
2 tsk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Instruktioner
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en dag. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10-15 min. Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat. Garnera gärna med färsk rosmarin uppepå.
Klart!


För er som tycker om en god kall röra/dressing till detta så kommer receptet här:
2 dl creme fraiche
1-2 hackade tomater
1-2 hackade röda lökar
2 msk sweet chilisås
Lite aromat, flingsalt och/eller svartpeppar efter smak
Blanda ihop - KLART!

Denna röra fungerar i stort sett till all slags mat. Denna brukar jag göra när vi grillar på sommaren fast då har jag ibland i finsmulad fetaost istället för sweet chilisås. Man kan nog göra lite hur man vill.

Smaklig måltid!
KRAMAR


2 kommentarer:

  1. Hej Anna.
    Supergott både ser det ut och låter som, det ska jag verkligen prova, tack för receptet :)
    Ha en fin torsdag.
    kram på dig.
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för det mumsiga receptet..

    Maidi

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna