söndag 20 maj 2012

Recept på hallontrekanter - gott, snabbt och enkelt!

Hej!
Idag tänkte jag bjuda er på världens snabbaste, enklaste och godaste kaka - Hallontrekanter! Jag blev bjuden på denna av en kollega i förra veckan och bad om receptet för det var sååå gott. Ni måste ju få receptet ni också!


Ca 50 st.
 Ingredienser
300 gram smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocket
400 g frysta hallon
1 påse mandelspån

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Börja med att smälta smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och rör i sockret och därefter äggen, ett i taget. Arbeta slutligen in vetemjölet och vaniljsockret tills smeten är slät och fin. Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Fördela de frysta hallonen över smeten och strö över mandelspån. Grädda i ugnen i ca 30 min tills kakan fått vacker färg. När kakan har svalnet något, skär i trekanter och smaka. Mm, vad gott det är!


Man ska även sikta lite florsocker uppepå vid servering men jag hade inget hemma. Det är ju ett tips till er som har florsocker hemma. Lägg upp på ett fint fat och servera - och njut! Det passar säker med en klick grädde eller vaniljsås till också.


Ha det så bra så länge!
KRAMAR


3 kommentarer:

  1. Mmmmmm det där verkar huuuuur gott som helst!!! Och smörgåstårtan nedan blev jag också sugen att göra:) Jag har dottern hemma denna vecka, ska nog höra med henne om vi ska göra den tårtan tillsammans till nästa helg!

    Stööööööööööörsta kraaaaaaamizen aka

    SvaraRadera
  2. Mmm, så gott det ser ut.

    SV: visst är det hopplöst att få tiden att räcka till, jag har också sällan tid till att surfa runt på alla härliga bloggar.

    Jag önskar dig en strålande dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Provade att baka kakorna igår! De blev kanongoda och uppskattades väldigt mycket av alla på jobbet idag. Jag har delat ut receptet till höger och vänster...
    Jag gjorde dock rutor och serverade med vaniljsås och det funkade också bra!
    Ha det så skönt nu! Kram till hela familjen från Ninna

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna