onsdag 2 mars 2011

Lingon & blåbärsparty + recept på citronkladdkaka

Hej!
Hoppas ni haft en fin dag i det härliga vårvädret! Själv har jag varit på min andra jobbdag och den har varit helt okej. Börjar så sakteliga komma in i arbetet. Igår kväll hade jag ett Lingon & blåbärsparty hemma hos mig. Tack alla som kom och gjorde det så trevligt! Igår var första dagen på jobbet så när sista gästen gått så fullkomligt stupade jag i säng. Herregud vad trött jag var igår, så gårdagens inlägg kommer idag istället.


Jag tycker faktiskt att Lingon & blåbärs kläder blir roligare för varje år. Förr var det mest basickläder i rött, vitt och blått men nu finns det lite allt möjligt.


Blev mest inhandlat till Elin för vår del. Den söta klänningen fick hon av sin mormor och morfar och koftan fick hon av oss. Och klänningarna nedan fick hon av sin farmor och farfar. Visst är det söta!


Är det någon som vill ha ett Lingon & blåbärsparty så kan ni höra av er till mig på anna_thorbjornsson@hotmail.com. (Om ni bor i Västmankand vill säga). Så kan jag vidarebefordra till en säljare.


I pausen bjöd jag som vanligt på denna hembakta limpa, men även på citronkladdkakan som ni kan se på bilden. Den ska serveras med grädde och receptet får ni här:

Citronkladdkaka
Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl
Serveringsförslag:
grädde
citronmeliss
färska frukter
Tillagning:
Sätt på ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och strösocker. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Blanda ner tillsammans med ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker och smör. Vispa. Vänd sedan i vetemjölet. Häll ner smeten i en smörad och ströad form – helst med avtagbar kant. Grädda ca 35 minuter, 150 grader i mitten av ugnen.
Den blev jättegod så denna vill jag varmt rekommendera!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
KRAMAR

4 kommentarer:

  1. Hej Anna!
    Vilka fina kläder du säljer!

    Det lät smarrigt med citronkladdkaka, tack för receptet:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Fina kläder de säljer numera!
    Klänningarna är väldigt söta.
    Citronkakan ser jättegod ut:)

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Heej..nu är jag tillbaka..;)

    Mums...ser underbart gott ut..:)
    Önskar dig en fin helg
    Stor kram Susanne

    SvaraRadera
  4. ohhh..citronkladdkaka..mmm! Jättesöta kläder!
    Ha en fin lördag.
    Kram Git

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna