onsdag 7 november 2012

Recept på jättegoda vaniljmuffins!

Hej!
Idag när jag kom hem från jobbet satte jag igång med att baka muffins till mina jobbarkompisar. Formarna har jag fått av en kär arbetskamrat så jag vet inte men det kanske var en pik att hon ville att jag skulle bjuda på hembakat! Jättefina formar från Leila, jag blev jätteglad! Detta recept som nu kommer är ett utav mina favoriter och såklart vill jag dela med mig detta till er!

Ingredienser till 18 st:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

En läsare har påpekat att det saknas mjöl i receptet! Jag har letat som en galning efter receptet men hittar det inte så mitt råd är att ni provar er fram om ni ska göra dessa. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt!

KRÄM:
2,5 msk marsanpulver
3 dl mjölk
2 msk strösocker

Så här gör man: Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med krämen. Blanda marsanpulvret med mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar, låt den sedan kallna. Rör sedan matfett och socker poröst med elvisp, tillsätt ägget ett i taget. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Rör ner blandningen i smeten. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fördela smeten i formarna. Lägg en klick kräm på toppen av varje muffins. Grädda muffinsarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.

KRAMAR

6 kommentarer:

  1. Mums dessa måste jag pröva, jag gör mycket muffins men den här sorten har jag aldrig gjort. Roligt med lite nya recept:) Ha en bra dag. Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. mmmmmmmmmmmm detta lät gott...tack...kramis semlan

    SvaraRadera
  3. Verkar suuupergott!!! Tack för receptet!! Och jag måste berömma dig för ett sååå himla fint soffbord i förra inlägget, wow så snyggt!!!!!

    Kraaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  4. ...Låter alltid så gott med sånt här som inte jag ska äta för mycket av:) Tack för recept! Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Står inte hur mycket mjöl det är i! :O

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då! En liten miss ;o) Tack för info, mjölet måste ju läggas dit direkt!

      Radera

Vad kul att du vill lämna mig ett meddelande! Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". KRAM Anna