onsdag 30 november 2011

Nu har Elins fina vimpel äntligen kommit!

Hej!
Jag är en aktiv läsare av Fiffiga Systrars blogg. Där gör de sååå mycket fina pyssel och man blir sååå inspirerad. I höstas så hade de ett inlägg om vimplar som de gjort och jag tyckte de var så fina så jag beställde en åt Elin, och nu har den äntligen kommit!


På bilden nedan är den bara provisoriskt uppsatt då jag ville visa er den. Jag måste ut och handla häftstift så jag kan sätta upp den på väggen. Det är säkert inte så svårt att göra en sån här själv men ibland har man inte tid som arbetande småbarnsmamma. Någon som känner igen sig?


En sak som jag vill uppmärksamma är det fina paketet den kom i. Vad kul när man ser att någon lagt ner lite extra tid och energi på ett fint inslaget paket. Då blir i alla fall jag glad!


Tusen tack själv Elin för ditt mästerliga arbete och det personliga paketet du gjort!


Kika gärna in på deras blogg: Fiffiga Systrar
Ha en fortsatt fin dag!
KRAMAR

söndag 27 november 2011

Recept på KANONGOD saffranskladdkaka!

Hej alla!
Idag tänds första ljuset och det firar vi med gofika! Inte för att man har så mycket julstämning i kroppen med tanke på barmark och regn men det blir ju lite mysigt när man får tända lite ljus och umgås med goda vänner.
Jag gjorde bland annat denna goda kladdkaka med saffran i som jag bara måste dela med mig till er!


Saffranskladdkaka
Ingredienser
4,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
3 ägg
Ca 4 msk vaniljsocker
0,25 tsk salt
1,5 dl eller 135 g smält smör
1 bit bitsocker
1 påse saffran, (0,5 g)

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn). Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Stöt sockerbiten ihop med Saffranet i en mortel. Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta smöret sist. Häll smeten i formen. Grädda i 35 min. i mitten av ugnen. Klart!
Servera gärna med en klick grädde! Mums!


Ha en fortsatt fin kväll och tack alla som kikar in och lämnar en kommentar, jag blir sååå glad! 
KRAMAR

onsdag 23 november 2011

Igår var jag på kransbindarkurs!

Hej!
Igår kväll var jag på kransbindarkurs hos Floristutbildarna i Västerås tillsammans med några kollegor till mig. Gissa om det var kul! Det hela började med att vi fick sitta och se på när en lärare band en krans och sen skulle vi försöka göra likadant. Vi band buxbom och "fingran" kring en halmkrans med hjälp utav ståltråd.


Vi band en stor och en liten krans som skulle bli en dörrkrans respektive advents/bordskrans. Alla var så koncentrerade så det var alldeles tyst i lokalen, till och med jag var tyst, haha.


Här ser ni resultatet på mina kransar. Jag gillar ju lite mer naturtrogna färger så jag valde bort de färgglada dekorationerna. Det var sååå kul att gå runt och se alla olika varianter när alla var klara.


Ikväll åkte jag hem till min svärmor och gav bort dörrkransen, hon blev så glad! Själv behåller jag den andra att ha på bordet. Den ska tydligen kunna stå sig ända fram till påsk!


Kursavgiften på 385 kr inkluderade undervisning, material och fika! Värt varenda krona! 


Jaha då var man fast i kransbindarträsket resten av sitt liv då, men det är bara att tacka och ta emot!
KRAMAR

tisdag 15 november 2011

Idag bjuder jag er på galet god citronglass!

Hej!
Hoppas allt är bra med er! Helgen som var har varit händelserik som vanligt med Färna julmarknad och farsdagsfirande. Vi har även hunnit med att hälsa på några goda vänner. Där blev vi bland annat bjudna på denna supergoda citronglass som ni får receptet på här:


2,5 dl vaniljvisp
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt 10 %
2 msk florsocker
Rivet skal av 1 citron
3 msk lemon curd

Gör så här:
Vispa vaniljvisp i en skål och rör ner youghurt, florsocker, citron samt lemon curd. Blanda ordentligt. Håll i en plastlåda med lock och ställ in i frysen. Ta ut då och då och rör om. Glassen är färdig efter ca 4-5 timmar.

Chokladsås:
1 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl vatten

Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienserna. Koka upp och låt sjuda i fem minuter. Servera varm eller kall.

Klart! Hur enkelt som helst!



Bilden ovan är tagen i morse när jag cyklade till jobbet. Jag var bara tvungen att stanna och ta ett kort. Det är lika fint varje morgon! Underbart!

KRAMAR

söndag 6 november 2011

Rica hotell på Kungsgatan får högsta betyg!

Hej!
I torsdags var vi på Roxettekonsert i Globen. Det blev verkligen en toppenkväll! Jag har varit på en hel del konserter men nu var det längesen. Vi fixade barnvakt och tog en helg på tu man hand i Stockholm, man behöver verkligen det ibland som småbarnsförälder! Jag måste väl lägga en röst på de två bästa låtarna denna kväll och det får bli "The look" och "Joyride", hela Globen gungade!


Jag i soffan på väg hem efter en händelserik helg. På fredagskvällen var vi på filmen Niceville, den kan jag också rekommendera om ni tycker om drama. Den är 2,5 timmar lång men det tänker man inte på då den bär på en bra historia (tragisk sådan) med en hel del komik emellanåt.


Vi bodde på Rica Hotell på Kungsgatan och det hotellet kan jag VERKLIGEN rekommendera. Hur bra som helst! Fina, fräscha rum och supergod och generös frukost! I like! Bilden nedan visar knappt hälften av allt som fanns på frukosten. Har tagit många fler bilder med min kamera men hittar inte USB-sladden, irriterande! Alla dessa bilder är tagna med min mobil.


Som tack för hjälpen med barnvakt så köpte jag med mig en bukett med vita Liljor till mamma och pappa. Hoppas de blir glada.


Nu fortsätter vår sköna slappsöndag!
KRAMAR