onsdag 29 februari 2012

Recept på jättegod kycklingpaj!

Hej!
Idag tänkte jag bjuda er på jättegod kycklingpaj! Jag hade ett Lingon & blåbärsparty hemma hos mig i helgen och till detta så bjöd jag bland annat på denna paj. Här kommer receptet för er som vill ha det:


Ingredienser till skalet:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 färsk lök, hackad
3 hackade vitlöksklyftor (dessa glömde jag bort, gör inte det!)
2 msk smör
3 tomater
350 g grillat eller stekt kycklingkött
1 finhackad chili
2 tsk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Instruktioner
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en dag. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10-15 min. Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat. Garnera gärna med färsk rosmarin uppepå.
Klart!


För er som tycker om en god kall röra/dressing till detta så kommer receptet här:
2 dl creme fraiche
1-2 hackade tomater
1-2 hackade röda lökar
2 msk sweet chilisås
Lite aromat, flingsalt och/eller svartpeppar efter smak
Blanda ihop - KLART!

Denna röra fungerar i stort sett till all slags mat. Denna brukar jag göra när vi grillar på sommaren fast då har jag ibland i finsmulad fetaost istället för sweet chilisås. Man kan nog göra lite hur man vill.

Smaklig måltid!
KRAMAR


lördag 25 februari 2012

Hemmagjord brudbukett

Hej!
Hoppas allt är bra med er alla! Idag tänkte jag att jag skulle visa er ett prov/förslag på brudbukett. Jag har en underbar vän som hjälpt mig att sätta ihop denna. Egentligen skulle det vara vita pioner men det är så svårt att få tag på dessa nu gör tiden så det blev vita stora rosor istället. Till denna bukett är det fem stora rosor, hjärtan på tråd och tre stora blad som vi vikt ner. Eller hur blev det fint! Tack fina Carolina!


Sen gjorde vi en liten blomma också. Denna ska Niklas ha i sin kostym och Elin ska ha en likadan i sin lilla hand (om vi nu väljer att ha denna kombination av blommor). Vad tycker ni? Blev det fint? Eller han ni kanske några andra förslag på blommor. Jag vill dock helst ha i vitt och grönt, alla tips är hemskt välkomna!


De stora bladen ser ut som hjärtan när vi vikt ner dem och hjärtan på tråden symboliserar ju lite kärlek tänkte vi. Vi provade med murgröna också men det blev inte riktigt lika bra i denna kombination. Herregud detta är inte det lättaste, men hur kul som helst att arbeta med blommor!


Tiden går såå fort, snart bara sex veckor kvar! Idag har jag varit på Panduro Hobby och handlat material till bordsplacering och goodie bags. Vi får se om jag visar er sedan... jag vet ju att folk som kommer på bröllopet läser min blogg så då blir det ju ingen överraskning.

KRAMAR

fredag 17 februari 2012

Inhandlad fåtölj på auktion

Hej!
Oj oj nu var det länge sedan förra inlägget! Tiden går så himla fort så jag hinner helt enkelt inte med allt som ska göras. I söndags var jag i all fall på auktion och ropade in denna fantastiska fåtölj! Jag törs inte säga vad det är för slags modell men den är åt rokokohållet tycker jag. Jag tror dock inte att den är så gammal som på 1800-talet, men kanske tidigt 1900-tal. Någon som har bättre koll på detta?


När jag först såg den så tänkte jag: Denna ska målas och kläs om, men nu tycker jag nog inte det längre. Den är i så fint skick så det är synd att "förstöra" den. Jag tycker att den passar mer och mer in i hörnet där den står också (glöm kontakten som syns bakom). Vad röstar ni på? Ska den vara som den är eller ska jag måla och klä om den?

Hörrni, jag vill också passa på att påminna er om att kika in till min underbara väns blogg. Hon ska åka till Shanghai om några veckor i hopp om att besegra sin cancer. Hon behöver allt stöd hon kan få!!

Sköt om er alla!
KRAMAR


PS. Något som jag verkligen lärt mig den senaste tiden är att det finaste man kan ge någon är sin tid! Den är så oerhört dyrbar. Lev NU och ha roligt, man vet aldrig när det kan vara för sent!

måndag 6 februari 2012

Carolina i Kina! = Carolina i mitt hjärta! LÄS DETTA!

Hej!
I helgen har jag umgåtts med några av de bästa vännerna man kan ha! Vi har pratat, skrattat, gråtit, tittat på film, ätit, druckit, sovit (lite) och bara varit. Det är så sällan man får en sån där riktig tjejhelg som man behöver ibland. Tusen tack Carolina för att vi fick bo hemma hos dig! Och tack till Ullis och Lena som var med och förgyllde helgen!


Det bästa kortet som togs tycker jag var detta kort tillsammans med mig och kära Carolina. Faktum är att hon har cancer och ska bege sig ut på en resa till Kina om några veckor i hopp om att få en fungerande behandling som hennes kropp är mottaglig för. Jag har hjälpt henne med att sätta ihop en blogg som heter Carolina i Kina där vi alla kan följa hennes resa.Gå gärna in där och följ hennes tankar på vägen. Hon behöver allt stöd hon kan få!!!


Kanske känner du någon som är i en liknande situation som du kan tipsa till om denna blogg. Det är viktigt att få kontakt med andra människor som är i en liknande situation, så man inte känner sig så ensam.

Ha en fortsatt fin kväll alla bloggvänner!
KRAMAR

torsdag 2 februari 2012

Och vinnaren i tävlingen blev...

Hejsan alla!
Gårdagen var överfull med aktiviteter så jag hann tyvärr inte meddela någon vinnare, men nu är vinnaren i alla fall dragen! Av 45 lotter totalt så har jag glädjen att meddela att vinnaren till boken FREDAGSMYS blev Nelya som har bloggen Lavendeldockor. Du får tacka min kära sambo och blivande man som drog lotten! 


Det har varit RIKTIGT kul att ha min första tävling, kanske kommer det en till snart igen. Sååå kul att så många anonyma läsare också har varit med och tävlat. Tack till er alla!


Ha en fortsatt fin vecka!
KRAMAR