lördag 27 augusti 2011

Grattis till mig idag!

Hej!
Vilken härlig födelsedag det har varit. Strålande sol och varma vindar tillsammans med trevliga människor och gott fika. Tusen tack alla som grattat mig idag! Buketten nedan har jag plockat på handelsboden i stan. Tror det är sommarens sista sommarbukett, tyvärr. Jag ville ha något att pryda bordet med och visst blev det läckra färger!


Har hunnit med att spela lite krocket med Elin också. Hon är helt fixerad i bollar av alla dess slag. Undrar varifrån denna gen kommer ifrån? Inte är det från mig i alla fall.


En utav presenterna jag fick är denna bok. Den kommer jag lusläsa från pärm till pärm. Jättefina bilder och tips på pyssel och inredning. KALAS! Rekommenderas!


Imorgon ska vi på dop, jättetrevligt! 
Ha en fortsatt fin sommarkväll!
KRAMAR

onsdag 24 augusti 2011

Renovering utav Elins rum


Hej!
Ja nu duggar det inte tätt mellan inläggen inte... anledningen är att jag inte har haft någon lust, men nu börjar den så sakteliga komma tillbaka. Jag håller på att renovera Elins kommande lekrum och jag tycker det är sååå kul. Hon är på dagis och jag renoverar - kanon! (Det är inskolning). Här nedan ser ni en bild på hur tapeten såg ut innan. Riktigt fint tycker jag men det passar ju inte i ett barnrum.


Så nu är recoverytapeten uppsatt i snart hela rummet och så håller jag på att måla ett lager med vit väggfärg uppepå för annars går det åt så himla mycket utav den slutgiltiga färgen. Herregud vad den suger åt sig färg! Vill verkligen rekommendera recoverytapeten för då slipper man all spackling och slipning. Tack för att tekniken går framåt!


Bilder på det slutgiltiga resultatet och vilken färg jag valt får ni se senare. Denna söta mätsticka kommer i alla fall att sättas upp i hennes rum. Den fick jag med i samband med att vi blev medlemmar i Barnens Bokklubb här om dagen. Visst är den söt!


Jag har även beställt denna förvaring på Ellos. Så kan vi ÄNTLIGEN få ordning på alla leksaker som ligger runtom i hela huset. Tror det blir kanon när Elin får sitt egna rum. 
Bild lånad från Ellos

Nu ska jag fortsätta med tapetsering och fönsterputsning. Det gäller att passa på. Ikväll blir det ljusparty.
Ha det bäst!
KRAMAR

måndag 15 augusti 2011

Snart är trappan klar

Hej!
Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på senaste bygget. Håller på med att göra en ny trappa till stugan. Varje gång man ska gå in så känns det som att den ska ramla ihop så det var hög tid att byta ut den.


Den ser ut att ha blivit påbyggd i omgångar under åren som gått...


...och längst ner var det VERKLIGEN murket. Det var till och med myrbo i slipersen som låg längst ner.


Tadaaa! Efterbilder ser ni här. Den är inte riktigt klar än men man ser ju i alla fall hur den kommer att se ut. Visst blev det MYCKET bättre?


Nu ska vi kika på film - Black Swan har vi hyrt denna gång. Svinalängorna tittade vi på förra veckan och den kan inte rekommenderas. Jättetragisk och tråkig var den. Hoppas på bättre tur denna gång.

Ha det bäst!
KRAMAR

fredag 12 augusti 2011

Gammal bänk var det här

Hej! 
Dagarna bara går och går nu känns det som. Håller på med inskolning för fullt och det går så bra. Igår hann vi dock med en grilltur för några goda vänner uppe på ön. Tänkte jag skulle visa er den gamla bänken eller vad den nu har använts till.


Den har stått inklämd i vårt lilla gästrum fram tills nu. Jag tycker den är så fin så den är värd att flyttas fram i ljuset. Vet dock inte om jag hittat den rätta platsen än. Bra med förvaring är det också. Den är nog rejält gammal för den är tillverkad med hjälp av handsmidda spikar.


I den låg bland annat denna fina våg. Tror jag ska börja rota lite på vinden också så är jag säker på att hitta en hel del smått och gott. Det är ju sååå roligt att blanda nytt och gammalt!


Har just nattat Elin och nu ska jag natta mig själv, är helt slut efter denna vecka. Ha en trevlig helg!
KRAMAR

fredag 5 augusti 2011

Rensning utav lådor i stugan

Nu var det ett bra tag sedan ni hörde något ifrån mig. Det är så att jag har varit på ön tillsammans med Elin och min mamma hela veckan. Vi har haft strålande väder och bara njutit av stunden hela dagarna. Jag har i och för sig fått lite gjort där uppe. Har bland annat hunnit med att rensa i alla våra lådor.


Det roliga är att det är olika papper i alla lådorna. De får naturligtvis ligga kvar tills det blir någon större renovering, tycker det är charmigt.  


Visst är det skönt att få rensa och göra fint i lådorna. Har tagit hem en hel del som jag ska sälja på loppis idag. Man har sååå mycket onödiga saker som ändå bara står och samla damm.


Denna låda var överfull med gamla ljus i alla möjliga tänkbara färger, nu finns det plats till lite annat också.



Nu ska jag ut i bilen och packa in till loppisen som börjar om någon timme. Har rensat i garderoben här hemma också så det ska säljas MYCKET kläder och gardiner. Nu håller vi tummarna på att det blir uppehåll.
Ha en fortsatt fin helg!
KRAMAR