torsdag 28 juli 2011

Tänk vad det är roligt med inredning

Hej!
Har handlat på mig lite inredningsprylar upp till "öa" som ni ser här. Jag har letat efter naturliga färger med en liten marin touch vilket jag tycker jag har lyckats med. Korgen som är utav flätad pil kommer från Åsby trädgård. De fina plädarna är ifrån Åhléns och de två lyktorna kommer från Franzéns (lokal inrednings och klädbutik). Nu åker de med upp till ön och ska få sin plats imorgon.


Växterna ska jag plantera vid foten på min nya klimatis. Kommer inte ihåg vad det hette... Tycker det är viktigt att fundera och känna efter vad som passar in när man ska köpa saker till hemmet. Om inte annat så är det sååå roligt att gå runt och kika i olika butiker. Håller ni inte med?

Nu ikväll har det blivit härliga kantarellsmörgåsar. Jättegott, men jag såg samtidigt på nyheterna om svälten i Afrika och uppriktigt talat så skäms jag för att vi har det så bra här hemma. Jag vill så himla gärna hjälpa men känner mig så himla hjälplös. Jag har sms:at och bidragit med 200 kronor idag men vill göra mycket mycket mera! Hoppas ni alla andra också gör det för vi måste hjälpa alla dessa stackars människor!!


Ha en fortsatt fin kväll allihopa!
KRAMAR

söndag 24 juli 2011

Skogens guld är på väg

Hej!
Jag är nyss hemkommen från en fin eftermiddag i skogen tillsammans med min mamma. Vi fick bara ihop en liten korg med kantareller denna gång, jag tror det är lite för tidigt ännu men huvudsaken är att få komma ut och vandra i naturen tycker jag. Det är så härligt!


Och att få sitta i skogen på varsin stubbe och fika. Det är livet på en pinne.


Vi plockade en hel del blåbär också. Det fanns rikligt utav dessa bär i skogen. Blir kanon att frysa in och ta fram och göra paj av i vinter.


Har ni varit ute och letat efter svamp?
KRAMAR

fredag 22 juli 2011

Besök på Åsby trädgård

Hej!
Idag har vi varit på Åsby trädgård och hälsat på. De har ett litet mini-zoo som är jättespännande för små små barn och trevligt för oss vuxna också för den delen. Vi var inne hos kaninerna en sväng men Elin ville snabbt ut igen. 


Tänkte visa lite bilder inne från butiken. Visst har de mycket fint! Synd att man inte är miljonär för då hade jag VERKLIGEN shoppat loss!




Tack Ewa för en jättetrevlig dag!



Denna lampa stod jag länge och suktade vid, men prislappen var på ca 10 000 kr så den får bli ett minne blott...


...blev istället en härlig fika ute i det gröna.


Sen fick vi allt ta ett varv till inne på inredningsavdelningen. Blev faktiskt inte en enda blomma inhandlad idag men lite annat smått och gott som jag visar er en annan dag.


Regniga dagar som denna är det kul att åka iväg någonstans tycker jag. Blir så trist att bara vara hemma. Alltid trevligt med utflykter, tycker ni inte?
KRAMAR

tisdag 19 juli 2011

Kladdig kladdkaka

Hej!
Idag blev jag så himla sugen på kladdkaka så det var bara att sätta igång. Jag vet inte hur många gånger jag lyckats med att hitta recept som inte blir så där kladdiga som man vill ha dem, men nu har jag verkligen lyckats med kladdigheten! Har ni haft samma problem som jag?

Min kladdiga kladdkaka deluxe!

Här kommer receptet:

Ingredienser:
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker. Blanda försiktigt i alla torra ingredienser i äggblandningen tillsammans med smöret. Häll smeten i en bröad form. Grädda i 15-20 min. beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara. Jag hade den inne i 18 min i varmluftsugn. Låt svalna och servera med vispad grädde. KLART!

söndag 17 juli 2011

Tummen upp för Lövparkens trädgård!

Hej!
Idag har vi haft en alldeles underbar smygardag. Vi var bland annat till Lövparkens Trädgård i förmiddags.


De har såå mycket fint till trädgården så jag blir alldeles salig. Vill ha allt!


Sen är de så trevliga och hjälpsamma med allt man undrar över. Så tummen upp för trevliga Maria och Peter som har trevliga trädgården!



 Inne i deras visningsträdgård åt vi jättegod lax med egengjord potatissallad. Rekommenderas varmt! MUMS! Det blev kladdkaka med vispgrädde till efterrätt också.


Det är såå mysigt att sitta och äta i denna miljö! Deras hemsida hittar ni HÄR! Såg denna spaljé som vi måste ta efter och göra uppe i stugan...


...ser inte ut att vara alltför svårt.


Blir bilder senare på hur det blev.
Ha en fortsatt fin dag!
KRAMAR

onsdag 13 juli 2011

Plantering av trivsam klimatis

Hej!
Trots blåst så har vi varit ute en hel del idag. Vi har bland annat planterat en fin Klimatis vid foten av ett Rönnbärsträd. 


Den heter Summer Snow och ska slingra sig upp i trädet med sina vita fina blommor. Antar det är därför den heter just Sommarens snö. Ska bli spännande att se om den tar sig.


Här upp ska den slingra sig. Jag tycker detta träd ser lite halvtråkigt ut så jag var tvungen att hitta på något. Nu väntar jag med spänning...


Imorgon är det dax för grillfest hemma hos oss, ska bli trevligt.
Ha en fortsatt fin kväll!
KRAMAR

söndag 10 juli 2011

Målning av fönsterbrädor

Hej!
Idag har det varit målning på schemat. Eller jag ska väl säga att det har varit målning de senaste dagarna. Jag och min sambo har varit lite oense om vilken färg fönsterbrädorna skulle ha, jag ville ha dem vita och Niklas ville att de skulle teakbetsas och sedan lackas.  


Han fick sin vilja igenom och jag tycker faktiskt det blev jättebra! Vi har ju lagt in ett skeppsgolv i denna färg/nyans samt att vi har stolarna och bjälkar i taket som är utav teakfärg. Så han hade helt rätt i att fönsterbrädorna också skulle vara i teak. Risken finns ju annars att det blir FÖR MYCKET vitt. Brädorna har betsats två gånger och lackats i två omgångar med båtlack.


För några dagar sedan så fyndade jag gardiner på Hemtex som jag gått och sneglat på en längre tid. Ibland ska man ha tur, de låg och väntade på mig till halva priset. Jag slog till direkt! Blev åtta längder men jag tror faktiskt vi bara behöver fem stycken i uterummet, de andra får följa med hem. Det är jättefina gardiner med en brodyr upptill, vet inte om ni kan se... Har inte hunnit sy upp dem ännu utan har bara gjort en knut nertill. Faktiskt ganska fint det också!


Måste bara visa er dessa hurtbullar! De simmade ett varv runt HELA ön! Själv börjar man få lite små-ångest för att man inte har rört på sig på flera veckor, men är det semester så är det!


Nu ska jag ut och måla klart min vägghylla. Ha en fortsatt fin kväll!
KRAMAR

tisdag 5 juli 2011

Ingen dålig utsikt när man ska blogga!

Hej alla!
Sitter och skriver till er och måste ju bara fota vad jag ser. Det är faktiskt första gången jag kan surfa uppe i stugan då vi inte haft något vidare bra nätverk här uppe. Tror jag ska sitta här och blogga för alltid....


Lilla skruttan har somnat och jag sitter och njuter precis här! Sambon är iväg och tränar så jag är alldeles själv och njuter med en Bacardi Breezer och ostbågar.


Måste bara visa er en utav mina urnor som jag planterade blommor i för ca 1 månad sedan. Det var små plantor då och jag satte en röd Pelargon i mitten, nu syns den inte ens!


Här kan man skymta den...lite. Herregud vad det växer!


Idag har vi bytt dörr på stugan. Vet inte om ni kommer ihåg hur den förra såg ut, men den var svart på utsidan och riktigt sliten och skruttig. Egentillverkad från 70-talet! Det blev ju en viss skillnad måste jag säga! Tur man har en händig karl! Foder är det enda som saknas. Blir väl min uppgift att måla antar jag.


Nu ska jag kika vidare i Sveriges bloggland. Ha en fortsatt solig kväll tillsammans med mig.
Skål!

måndag 4 juli 2011

Tänk vad lite målning kan göra skillnad!

Hej!
Har tagit hem en gammal ram från stugan som bara legat och skräpat. Jag tyckte att ramen var så fin så jag har inte velat kasta den. Provade med att måla den istället.


Synd att jag inte tog en före-bild för glaset var såå himla slitet och fult så man såg knappt igenom det.


Här är i alla fall bilden som var i tavlan. Söt gammal bild tycker jag men den ger mig liksom ingenting...


...har däremot satt in en bild på min Sambo och mig på vår förlovningsdag istället. Lämnade in ramen till glasmästaren och vips så har vi fått en MYCKET finare ram med ett kort som betyder en hel del. Denna tavla åker tillbaka upp till stugan nu men den får en plats på väggen istället för inne i en garderob.


Brukar inte lämna ut så privata bilder men nu var jag bara tvungen att visa hur bra det blev. Detta var ett tips från mig om ni har någon ful ram liggandes!
KRAMAR

söndag 3 juli 2011

Här kommer resultatet!

Hej!
Tack för att ni röstat på vilken klänning jag skulle ha på mig på bröllopet! Det blev en solklar seger för den gammelrosa klänningen, så här kommer resultatet!


Jag tycker att ni gjorde ett bra val! Så kul att få klä upp sig ibland, tycker ni inte? Nu ser jag fram emot en härlig vecka uppe på ön.  Ha en fortsatt fin kväll!
kramar