måndag 28 februari 2011

Kossan hittade jag på grönbete

Hej!
Idag har det varit en dag full av besök och fika. Jättetrevlig dag. Imorgon är det dags för mig att börja jobba igen efter ett års föräldraledighet, kan inte förstå hur snabbt tiden går. Men det ska bli kul att komma ut i arbetslivet igen och träffa mina arbetskamrater. Får se hur mycket jag kommer ihåg, men det ska nog inte bli några problem.

Gick runt i huset idag och letade efter Elins sparkdjur. Hittade den i vardagsrummet vid våra växter. Blev så full i skratt då det såg ut som den var ute på grönbete. Den väntar nog på sommar och grönt gräs, tror ni inte?


Jag längtar i alla fall till sommaren. MYCKET! Det har i alla fall blivit mildare ute så jag kan nog gå till jobbet utan termobyxor och långkalsonger imorgon. Långkalsonger (?) usch vilket fult ord, tror jag föredrar att säga underställ istället...

Har just plockat ut ett par limpor ur ugnen. Håller på att förbereda inför morgondagens Lingon & Blåbärsparty som jag ska ha på kvällen. Ska bli spännande att se deras nya kollektion. 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
KRAMAR

söndag 27 februari 2011

Drinkrecept

Hej!
Igår kväll hade vi en drinkkväll för våra vänner hemma hos oss. Tänkte att jag kunde dela med mig några utav recepten som jag testade. Jag är definitivt ingen mästare på att blanda drinkar men tyckte det var ganska kul märkte jag. Blir nog flera sådana kvällar... Nästan alla drinkar kommer från cocktailguiden.com.

Dessa bjöd vi bland annat på:

Strawberry Crush




2 cl Bacardi Razz
4 cl Martini Bianco
4-5 färka jordgubbar
3 cl lemon sweet ´n sour
krossad is
sprite

Mortla jordgubbar i ett highballglas. Blanda alla ingredienser tillsammans med krossad is i en shaker och skaka. Toppa med sprite och dekorera med jordgubbe och sugrör.



Kaptenen




4 cl Captain morgan
2 cl Roses lime
2 cl Citrondjuice
3-4 Limeklyftor
5-6 Myntablad

Lägg limeklyftor,
 citronjuice, roses lime, mynta och muddla allt. Därefter häller du i krossad is och captain morgan. Skaka, fyll upp med ginger ale rör om och servera i ett highballglas
.



Berry Azz





4-6 cl Bacardi Razz
Tranbärsjuice
Sprite

Bygges i ett highballglas med is.
Fyll upp med lika delar tranbärsjuice och Sprite.
Garneras med hallon.

Razzgo





4 cl Bacardi Razz
3 klyftor pressade Lime
Ginger Ale

Bygges i Highball-glas.
Fyll upp med Ginger Ale.





Egen drink a la Anna



6 cl Captain Morgan
5 limeklyftor
Cola
Pressa lime, häll i Captain Morgan och fyll på med Cola och is.

Nästa gång ska jag nog ge mig in på lite mer färgglada drinkar, paraplydrinkar kanske det heter. Får väl bli en varm och skön sommarkväll, det låter väl inte så tokigt va? Skulle vara jättekul att gå någon kurs bara för skojs skull. Nu ska jag gå och lägga mig, är sååå trött efter en intensiv men rolig helg.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
KRAMAR

fredag 25 februari 2011

Trevlig helg!

Hej!
Vill som vanligt kika in och önska er en


Bilden är inte på mig, den kommer från när vi hade fotograferingsdag till vårt företag. Men det skulle inte vara helt fel om den var på mig, hihi. Hoppas ni får en fin helg!
KRAMAR

torsdag 24 februari 2011

Sushilunch

Hej!
Idag var första gången på hela veckan som vi gick utanför dörren. Antingen har jag varit jätteförkyld eller så har det varit -20 grader så någon promenad har det inte varit att tala om. Vi var bortbjudna på lunch idag till en god vän till mig som också är mammaledig. Herregud vilken god mat jag fick!


Hummersoppa till förrätt med en klick creme fraiche...


....och min favoritmat sushi till huvudrätt. Herregud vad gott det var! Har inte ätit sushi på hundra år tror jag. Det smakade som på restaurang. Tack Ida för så underbart god mat! Den hade du lagt din själ i! En riktig fröjd för ögat också.


Imorgon är det fredag igen, veckans bästa dag! Hoppas det blir mildare ute så kanske man vågar sig ut...
Ha en fortsatt fin kväll mina vänner!
KRAMAR

onsdag 23 februari 2011

100 inlägg idag!

Hej!
Idag ska det firas! 100 inlägg har det blivit hittills och flera hundra fler ska det bli! Detta är bara såå roligt. Så himla kul att jag började med detta. Har fått så mycket respons från er läsare vilket gör detta så meningsfullt. Jag har många bloggar som jag själv läser och som ger mig inspiration och jag hoppas att ni ser min blogg som en inspirationskälla också. Många av er säger det men det är ju många anonyma läsare som man aldrig kommer i kontakt med på samma sätt... Detta vill jag fira med en fin tulpanbukett till er med ett stort hjärta!


I morse satt jag och bläddrade i denna tidning tillsammans med Elin. Fanns mycket tips och ideér om blommor och andra växter inför våren. Just nu är det inte så mycket kvar utav denna tidning dock men jag kommer ihåg de tips som stog där. Tidningen ligger sönderriven på köksgolvet i hundra delar, hihi.


 Bara lilla skruttan somnar idag så ska jag sätta på mig mina gröna fingrar och börja påta i jorden. Nu har jag all information jag behöver för att lyckas! I hope! Ska omplantera några krukväxter och plantera några sticklingar från min pelargon m.m. Solen skiner ute och jag har fått en massa extra energi, känner ni också så när solen skiner nu för tiden?


Ha en fortsatt trevlig dag!
Kramar

tisdag 22 februari 2011

Mysig fika på hembygdsgården

Hej!
Ja då var tisdagen snart till ända. Sitter och skriver till er samtidigt som jag kikar på halv åtta hos mig. Igår tog jag, min sambo och vår goa dotter en mysig liten fika på hembygdsgården i stan. Det är så trevligt där tycker jag. Bjuder på några bilder därifrån idag.


Det är verkligen lantigt ända ut i fingerspetsarna vilket jag gillar. Vet ni en sak... idag är det bara SJU dagar kvar tills jag börjar jobba igen efter snart ett års föräldraledighet. Jag börjar få lite blandade känslor inför detta måste jag säga. Har varit helt underbart att vara hemma med vår lilla skrutta men samtidigt ska det bli skönt att komma ut i arbetslivet och träffa lite andra människor igen. Min sambo ska vara hemma i tre månader och sen blir jag hemma igen över sommaren. Tycker det är jätteviktigt att pappa och dotter får lite egen tid de också, det bästa hade väl varit att dela lika på föräldraledigheten, men det går inte alltid som man vill.  Från det ena till det andra, kom ihåg en sak...

Håller ni inte med? Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramar

måndag 21 februari 2011

Nu är vintern borta!

Hej!
Hoppas ni haft en fin helg! Själv har jag haft en riktigt skön sådan och bara laddat batterierna. Jag har i och för sig städat bort allt som har med vintern att göra så nu är jag verkligen redo för vår! Igår kväll åkte julgardinerna bort och även allt annat rött här hemma. Kanske lite sent att städa bort julgardinerna i slutet av februari? Har ni städat bort allt juligt eller vintrigt än?


Så nu börjar det så sakteliga bli ljusare färger här hemma. Ser nu i skrivande stund att det blir snyggare utan de där omtagen runt längderna...måste fixa.


Jag fick även tillbaka min kära komatta i förra veckan. Jag tyckte det var dax att skicka den på kemtvätt! Ni ser nog en liten skymt av den. Trodde det skulle gå på en förmögenhet men det blev "bara" 350 kr!


Ja visst kan man skymta den murade grillen där ute! Jag läääängtar! Vi grillar så ofta vi kan på somrarna...


...både i huset och i stugan. Detta kort är från i somras, sitter och drömmer mig bort.... De säger ju att har man haft en vintrig vinter (som vi verkligen haft) så får man en somrig varm sommar. Hoppas det stämmer! Nu vill jag ha sol, sol och sol!


Nu ska jag passa på att hänga lite tvätt medans lillskruttan fortfarande sover, för nuförtiden är det inte en enda lugn stund här hemma. Ha en fortsatt trevlig måndag!
Kramar

fredag 18 februari 2011

Trevlig helg!

Hej!
Hoppas allt är bra med er! Själv vaknade jag med snorig näsa, halsont och huvudvärk. Tur att det är fredag i alla fall så man får lite hjälp med hushållssysslorna här hemma. Orkar inte med så mycket idag men jag vill ändå hälsa er en trevlig helg!


 
Ha det bäst alla där ute!
KRAMAR


Ps. Jag vill tacka för alla fina kommentarer jag får! Blir sååå glad att läsa dem! Jag försöker hälsa på er alla

torsdag 17 februari 2011

Inhandlade pelargonskott + ett litet tips

Hej alla bloggisar!
Idag var vi iväg och köpte lite trevliga vårblommor. Ett utav inköpen blev några små skott av Mårbackapelargon. Jag ÄLSKAR denna blomma. Hade jättemånga av dem förra året, men huvuddelen av dem togs tyvärr in för sent, så de frös. Annars hade jag nog tänkt ta lite sticklingar av dem. 


Ska vänta någon vecka sen planterar jag om dessa i lite större krukor.


Jag har dock en stackars pelargon i tvättstugefönstret som jag kan ta lite sticklingar av. Visst står den i en ståtlig kruka? En megastor kesoburk, hihi. Sådana burkar kan vara bra till mycket. Brukar vanligtvis ha dem när jag tvättar fönstren. 


Min mor var också med och handlade blommor. Hon brukar förodla ganska många sommarblommor och frågade mig om jag ville ha lite tagetes till mina rosor i år. JJAAA sa jag direkt. Har alltid haft problem med löss på rosorna tills vi provade det gamla husmorsknepet att plantera ut tagetes vid rosorna. Så förra sommaren hade jag inte en enda lus! Detta är ett tiktigt bra tips till er som har rosor!

Ha en fin kväll!
Kramar

onsdag 16 februari 2011

Milda makter!

Hej!
Vet inte om jag vågar visa er hur vår tvättstuga såg ut i morse! Men jag har bestämt mig för att göra det ... Är det någon mer än jag (säger jag då det ändå är jag som är hemma och är föräldraledig) som har det jättestökigt i sin tvättstuga? Jag tycker det är sååå tråkigt att tvätta och hänga upp, och sedan plocka ner och in i skåpen. Det tar så mycket tid som man kan göra en massa annat roligt på.


Ja jag vet jag borde skämmas, och det gör jag också! Ni måste ju tro att jag är en riktig lortfia, men det är jag INTE! Det är bara det att jag väldigt ofta prioriterar det som är roligt. Någon som känner igen sig? Men nu är det fint igen, (tills nästa gång) till och med tulpanerna åkte in i lilla stugan!



Åkte iväg med all bröte till sopen, allt papper till pappersinsamlingen, dammsugit och torkat golvet. Nu ska vi göra oss iordning, för vi ska åka till simhallen, jag och Elin. Det är vi väl förtjänta av!

Ps. vill bara tillägga att det bara är i tvättstugan det kan se ut så här i ibland. Resten av huset är fint, hihi.

Ha en fin dag!
Kramar

tisdag 15 februari 2011

Ett vårtecken!

Hej alla där ute!
Tänkte att jag måste visa er vad jag sprang på härom dagen. Ett par gamla galoscher med snödroppar i. Visst är de charmiga? Det blir mitt första vårtecken från mig till er. Tror dock blommorna är i plast men gatan är i alla fall utan snö!! Har ni sett några vårtecken än?


Tänk vad man kan bli glad utav ett par gamla skor! Jag blev glad igår också när min kära sambo kom hem med lite god choklad till mig. Jag fick en bukett rosor också men de är inte med på bild denna gång. Jag ÄLSKAR Åre choklad! Vi har faktiskt bokat in en vecka till åre nu i vår och det ska bli sååå skönt och härligt. Måste nog svänga in till chokladfabriken då!


Ha en fortsatt fin dag!
Kramar

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag!

Hej alla kära vänner!
Idag är det "kärlekens dag", fast det hoppas jag att det är varje dag! Kul i alla fall att det finns en speciell dag som är extra tillägnad detta. Ska ni göra något speciellt till er käreste idag? Jag ringde nyss till min sambo och sjöng "I just called to say I love you...". Det var uppskattat, haha. Få se om jag hittar på någe mer...


Vi brukar inte fira alla hjärtans dag här hemma men nåt litet extra brukar vi nog göra eller äta. Funderar på att göra en god paj i en hjärtformad pajform. Det får nog räcka för denna gång.

Ha det super idag och ta hand om er!
Hjärtliga kramar

söndag 13 februari 2011

Hemma igen efter en trevlig helg!

Hej alla bloggvänner!
Finally at home! Det har varit en härlig helg med ett lättelyckat bröllop, god mat, bra musik och trevliga människor. Här ser ni mig med klänningen som jag lyckats komma i efter mycket om och men. Den kommer från Karen Millen och är sååå söt tycker jag. Blev ompysslad av min frisör som resulterade i en frisyr a´la 1920-tal.


Här har ni mig och min kära sambo. Nä, vi är fortfarande inte gifta, men den som väntar på nåt gott...


Hela kvällen var såå bra ordnad. 


Kramar

fredag 11 februari 2011

Jag nådde mitt mål!

Hej!
Vi börjar med det viktigaste idag! Jag var och vägde mig idag och jag hade gått ner 1,3 kg sedan sist, vilket var tio dagar sedan. Riktigt roligt, för nu kommer jag i klänningen som jag har kämpat för i tre månader! Totalt har jag gått ner 11 kg på 12 veckor! Tycker jag har varit riktigt duktig om man får säga så...

Sitter och bara myser i soffan. Det saknas 0.9 kg för att nå mitt första mål men jag kommer ju liksom i klänningen tills imorgon vilket var det viktigaste. Bara man har bestämt sig så går allt!!!

Ja vart tog våren vägen kan man ju undra? Ser ni vallen närmast i bild? I förrgår var det bara trätrall där, och nu är det en halvmeter snö. Tänk vad det kan ändras fort. Men det är bara två veckor kvar till mars och då är det vår!! (enligt kalendern i alla fall).


Sitter och kikar på bilder från våren för två år sedan och vet att det faktiskt inte är så långt till vår. Vill så gärna dra på mig arbetshandskarna och rensa i rabatten och känna solen värma på ryggen. Det är faktiskt så att jag drar ut datorn med skarvsladdar och hela faderullan bara för att få sitta i den tidiga vårsolen.


Imorgon blir det tyst ifrån mig för vi ska ju på bröllop! Gud vad kul det ska bli! Jag kommer äta och dricka allt som bjuds, hihi. Nu ska jag inte tänka på GI, eller ngt annat nyttigt för imorgon är det party! Vad ska ni hitta på i helgen?
Stora kramar!

torsdag 10 februari 2011

Gårdagens goda mat

Hej alla!
Gud vad tiden går fort, alldeles för fort. Hinner inte med allt här hemma ibland. Tvätthögen bara växer. Är det någon som känner igen sig? Igår prioriterade jag dock det roliga, så man får väl skylla sig själv ibland. Jag bjöd hem några "mammor" på lunch. Det var liksom min tur i ordningen. Jag bjöd på lax i ugn. Hur enkelt och gott som helst. Blanda bara 150 g fetaost tillsammans med 2 dl creme fraiche och ha på laxen. Strö på lite citronpeppar och ha den i ugnen 10 min på 225 grader. Klart!


Hade gjort egna rotfrukter i ugn också. Kryddade med flingsalt och timjan. Muuumms.


Tadaaa!


Okej då, jag måste erkänna att det blev en efterrätt, trots min "stränga diet". Men sen blev det träning på kvällen!


Dessa tidningar ligger fortfarande på en bänk och väntar på att bli bläddrade i. Jag ÄLSKAR antiktidningar. Får väl kika i dem mellan tvätthögarna eller nåt.


Imorgon får ni hålla tummarna för mig igen, det är dax för vägning. På lördag är det liksom the grand finale för denna gång. Ska se om jag äntligen kan komma i min klänning. Jag berättar imorgon hur det gått.
Dröm sött i natt!
Kramar