torsdag 30 december 2010

Kvällens mys framför tv:n

Vill bara kika in en sväng till er och visa hur vi myser framför tv:n ikväll. Jag förberedde kvällens hummer tidigare under dagen. Jag fyllde den med en röra utav hummerkött, charlottenlök och färska champinjoner. I stuvningen hade jag vitt vin, en skvätt cognac, dijonsenap och grädde. Mums! Vet ni inte vad ni ska servera på nyårskvällen så kan detta rekommenderas!



Tinade lite räkor och gjorde några vitlöksbaguetter.




Hunden ville också vara med på bild ser jag. Sådär ja nu är vi redo för eldsjälsgala och Bingo. Lilla skruttan sover sedan länge och vi pustar ut i soffan med ett glas vin. Sen blir det en tidig kväll tror jag. Jag känner mig lite trött, lär väl bli desto senare imorgon...
KRAMAR

onsdag 29 december 2010

En händelserik dag

Känner att det var längesedan jag gick på auktion nu. Blir inte så mycket utav detta intresse under julen och vintermånaderna som det brukar bli på sommaren. I garaget står i och för sig mitt nästa projekt och väntar på mig. Nämligen denna pjäs:


Tror den kommer bli såå fin när den blir klar! Tänkte först sälja den men jag tror jag behåller den. Bilder kommer senare på hur den blev.


Idag har jag varit ute och ridit med min goda vän Ida. Det hände dock en lite olycka... min häst råkade trampa på en söt näbbmus och jag fick sååå dåligt samvete. Den låg där så söt och livlös, men förhoppningsvis gick allt snabbt. Jag är en sann djurvän så det var lite jobbigt. Ida bara skrattade åt mig.


Visst blev det fina vinterbilder? Skulle kunna lägga ut flera hundra men då tröttnar ni nog på mig. Tror jag har varit fotograf i mitt tidigare liv. Kanske inte för att det blir jättebra bilder utan mest för att jag tycker det är så roligt!

I eftermiddag ska vi till Elsa Anderssons konditori i Norberg och fika. De som inte besökt detta konditori borde göra det om ni har vägarna förbi. Det är sååå mysigt och de har hundratals kakor och bakelser. Idag tar jag nog bara en latte och en "nyttig" kaka, hihi.



Jag ÄLSKAR att fika i sådan här miljö! Detta fik har funnits sedan 1920-talet, det tycker jag är häftigt!

Ja det var lite alltmöjligt från idag.
Ha en fortsatt trevlig dag alla bloggläsare!
KRAMAR från lilla mej!

måndag 27 december 2010

Nyår i sikte

Hej igen!
Ja då var julen över och vi håller siktet inne på Nyår! Det har varit en jättebra jul och jag måste säga att den är såå mycket roligare när man har egna barn. Detta var första julen för Elin, och det är så himla roligt att se henne in action med alla paket. Det är verkligen barnens jul och hon hade verkligen varit snäll i år!


Vi ska ha middag här hemma med våra goda vänner på nyår. Tycker det är så kul att duka fint på bordet så jag har redan börjat spåna hur det ska se ut. Tror jag ska ha mycket fattigmanssilver och vita dukar. Sen åker kristallglasen fram. Varför användar man inte de fina glasen lite oftare kan jag undra? Hur ska ni fira nyår? Har ni kanske några bra tips på fina dukningar?

Imorgon ska jag och min sambo ut och äta en god middag och gå på bio, Änglagård nr 3. Hoppas den är bra. Nån som har sett den? Gillar ju svenska filmer som utspelar sig ute på landet förr i tiden, haha. Hur som helst ska det bli jättetrevligt, det är ju så sällan man gör nåt tillsammans på tu man hand nu för tiden.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
KRAMAR

fredag 24 december 2010

GOD JUL!

Merry Christmas to you!


Hoppas alla era önskningar slår in ikväll!
Ha en fin julafton med mycket god mat och Kalle Anka.

JULKRAMAR

torsdag 23 december 2010

Minijulafton

Hej i stugorna!
Hoppas jag inte förstörde er julstämning med mitt sommarinlägg sist ;) Här kommer i alla fall lite bilder som hör julen till. Igår kväll hade vi nämligen minijulafton hemma hos min bror och hans familj. Var tvungna att göra så i år, men då blir det ju fler julaftnar att fira och det är ju bra!


Det röda lilla uppläggningsfatet (heter det så?) har jag köpt på Indiska, så sött tycker jag.

Vi hade inget julbord utan tog lite skinksmörgås och tomtegröt på kvällen bara. Jag hade bakat ett vörtbröd som var helt ok trots att det vägrade jäsa nåt...


 ....och sen hade jag gjort vaniljpannacotta med hemgjord drottningsylt som en liten surprise. Den uppskattades!


Kanske inte så där jättejuligt men gott var det!
Ett tips när ni gör pannacotta är att ha i lika mycket creme fraiche som grädde, då blir den inte riktigt lika söt och den får en underbar smak!

Ha en fortsatt trevlig dag!
Nu ska jag iväg och handla de sista klapparna sen ska granen kläs!

Kramar

tisdag 21 december 2010

Jag längtar till sommaren!

Hej alla!
Här har ni mej! Just varit ute och fått frisk luft! Jättehärligt med snö tycker jag men jag måste erkänna att jag lääängtar till sommaren. Gör inte ni?


Här nedan följer ett gäng med bilder från sommarstugan...


...inte konstigt att man vill att snön ska försvinna...NU...!


Här är jag och hunden som håller på med nåt.




Jag är som vanligt i målartagen.


Men men, vi får väl nöja oss med vinter ett tag till. Det ser ju inte ut som om det ska gå fort till våren när det ser ut så här i vår trädgård, haha. Nä nu låter jag kanske lite bitter men det är jag verkligen inte. Tycker vintern har sin charm och hellre JÄTTEmycket snö som nu än slask på gatorna. Jag började bara drömma mig bort under min promenad!


Ha en fin dag och sköt om er!
KRAMAR

söndag 19 december 2010

Färdiga insynsskydd och jättegod saffransmjukis

Hi all!
I can´t believe it and it´s so fun to see the statistics on my blog. I have visitors all over the world accept africa and australia and I don´t even write in english! I think you might like all my photos! Thank you for visiting me!

Nu har jag två par insynsskydd färdiga igen. Hon som beställde dem till sina döttrar ville ha fler hjärtan på dem och ett par med stjärnor. Detta är resultatet, tycker de blev riktigt fina!



Lite extra pill är det med fler hjärtan, det måste jag erkänna, hoppas de blir omtyckta! Maila mig om du också vill ha ett par!


I morse fick vi besök av en god vän till oss. Jag bjöd bland annat på denna goda kaka. Den heter Saffransmjukis och är jättegod, om du gillar saffran förstås! Visst blir den fin i den gamla kopparformen?



Här har ni receptet:

0,5 g saffran
200 g margarin/smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering, ev

Gör så här;
Smält smöret och tillsätt saffranet så det får hettas upp. Slå på mjölken och låt sedan svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten. Vänd till sist ner smörblandningen. Smörj en rund bakform (ca 28 cm i diameter) med smör och skorpmjöl. Gärna en bakform med löstagbara kanter. Grädda kakan i ca 45 min i 175 graders ugn. Klart!
Ett tips för att få kakan extra saftig och mer gul är att blanda saffranet med 1 msk cointreau någon timme innan och ha i det i smeten sedan.

Fick denna fina hemgjorda julgrupp av henne. Tusen tack Irene!

Ha en fortsatt trevlig kväll och skotta lugnt!
KRAMAR

torsdag 16 december 2010

Leilas Rocky Roads

Hej!
Och tack för de fina kommentarerna jag fått av er!
Idag tog jag barnvagnen och gick...nä snarare pulsade fram i en dm snö. Var alldeles slut när jag kom fram men det var bara positivt. Träning kan man inte få för lite av! Tror promenader är det bästa för midjemåttet. Jag skulle gå till min goda vän på lunch. Det serverades jättegod lax med oliver och soltorkade tomater. Till detta hade hon pressad potatis, handskalade räkor, brockolibuketter och en jättegod sallad. Tusen tack Ida!



Till kaffet efteråt serverades Leilas Rocky Roads. De var livsfarligt goda måste jag säga! De måste ni prova!! Här kommer receptet:

Förberedelsetid: 10 min. Färdigt på: 40 min

12 kakor:
600 g mörk kvalitetschoklad 70 % (hon hade hälften ljus)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här:
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Blanda samtliga ingredienser.
Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Herregud, detta liknar ju mer och mer en matlagningsblogg haha! Men jag skriver ju om vackra ting i vardagen och jag tycker mat innefattar även detta. Jag gillar att sätta guldkant på vardagen. Håller ni inte med?


Ha en toppenkväll allihopa!
KRAMAR

 

onsdag 15 december 2010

Nya stolsdynor

Hej!
Hoppas allt är bra med er! Själv sitter jag i soffan, har varit på ett svettigt Body Combatpass ikväll. Gud vad man känner sig nöjd efteråt!

Tänkte att jag skulle visa er mina nyinköpta stolsdynor till ön idag. Ville ha en modell med kappa både fram och bak så då passade ju dessa bra med olivkvist och fransk text. Tycker det är så fräscht med vita tyger till lite mörkare trä.


Här nedan ser ni en gammal bild sedan i höstas. Har hängt några sköna plädar på stolsryggarna, brukar kunna bli lite rått om höstkvällarna. Som ni ser så är det inte klart runtomkring i rummet men det börjar närma sig. Klaffbordet har jag köpt i Stockholm. Har slipat och slipat och sedan målat det vitt. Vilken surprise va?!


Ja det var lite inredningsbilder det... Från det ena till det andra... Tänkte att jag skulle visa er knäcken som jag gjorde idag. Fina va, NOT! Men goda som attans var de, och det är ju huvudsaken.


Imorgon är jag och Elin hembjudna till en god vän på lunch. Ska bli trevligt. Ha det bra.
Kramar

tisdag 14 december 2010

Adventskalender i bastun

Hej igen!
Hoppas ni haft en bra dag! Tänkte att jag skulle ge er ett tips till nästa jul... En adventskalender i bastun till er käre där hemma. Det behöver nödvändigtvis inte vara i bastun, kanske hänga upp i fönstret som lite julpynt? Kanske inte ser riktigt klokt ut? Hur som helst, min Sambo har fått sin kalender i bastun och den var verkligen uppskattad!


Det blir ett paket per dag och lite extrafint innehåll på adventsdagarna och julafton. Tänk vad kul att gå upp på morgonen och veta att man får öppna ett paket. Man blir ju som barn igen ;)

Ha det så bra och kom ihåg följande!


Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramar

måndag 13 december 2010

Nymålat bord

Hej alla!
Hoppas ni haft en bra dag! Det har jag, i morse var jag och Elin på ett lussefirande och sen åkte vi och hälsade på hennes farmor. Måste också berätta att jag vägde mig idag och jag har gått ner nästan fem kilo sedan den andra november. Det lönar sig att träna och äta nyttigt vill jag lova! Snart kanske jag kommer i min fina klänning igen!

Tänkte att jag skulle visa er mitt nyinropade bord idag...


Hundra kronor kostade det. Billigt och bra och fint!


Det är inte antikt men har formen som om det vore lite rokoko. Tycker det är så fint med  kurviga ben och små fina trädetaljer. Jag gick lös med penseln fem gånger innan det blev helt vitt och bra blev det till slut.



Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramar till er alla!

lördag 11 december 2010

I morse blev det bråttom!

Hej! Vaknade 09.05 i morse. Då flög jag upp kan jag säga. 09.30 började spinningen! Hann bara trycka i mig en banan och lite vatten. Träningen gick bra, jag vaknade verkligen. Så skönt att träna på förmiddagen så har man hela dagen på sig sen. Jag kunde ju dock ha haft lite bättre framförhållning ;)

Har just rensat lite kort i datorn och hittade detta kort...


...det kommer ifrån stugan. Längtar upp dit så mycket så jag sitter och drömmer mig bort... Jag har rustat inne medans Niklas har byggt på utbyggnaden. Herregud vilken skillnad det blev. Jag försöker att hålla mig till den lantliga ljusa stilen och blandar både gammalt och nytt. Spegeln har jag köpt för 299 kr på en affär i stan. Ett riktigt kap tycker jag.


Ikväll så har vi ätit lax i ugn med rotfrukter. Gjort på nolltid. På laxen (500 g) hade jag ett paket fetaost blandat med 2 dl cremefraiche. Sen in i ugnen 225 grader i 15 min. Klart och jättegott!

Imorgon får vi besök av släkten. Blir en eftermiddag med massa olika glöggsorter och hembakat julbak. Sov så gott!
Kramar

torsdag 9 december 2010

Färdiga insynsskydd

Hej alla!
Ny dag, nya möjligheter! Blir det lite varmare under dagen tar jag nog en långpromenad med barnvagnen. Ska ju bort ikväll och fika och det vill jag ju göra med gott samvete. Kalorier in = kalorier ut! Hur som helst... nu har ett par insynsskydd blivit klara igen. Dessa har en kille beställt faktiskt. Vill inte nämna något namn då hans flickvän ska få dem i julklapp. Det var gulligt tycker jag!


Denna godhet står och glor på mig i köket. Tror jag måste smaka på den till Robinson ikväll. På söndag ska vi bjuda hem släkten på glöggkväll och lite tilltugg. Har ni kanske några tips på god glögg så lämna gärna en kommentar!


Såg nyss väderprognosen för idag, tror vi stannar inne ;)
Ha en bra dag!
Kramar